Tursko

tursko best i test 2024

Beste tursko 2024

Tursko er mer enn bare fottøy – de er en viktig følgesvenn for alle som elsker å utforske utendørs. Enten du planlegger en kort spasertur i parken eller en flere dager lang fjelltur, er tursko designet for å gi føttene dine den støtte og komforten de trenger. Fra lette, pustende sko for sommervandring, til robuste, vanntette støvler for vinterforhold, finnes det et bredt utvalg av tursko å velge mellom. Å velge riktig par kan gjøre en stor forskjell på din neste tur, så det er verdt å investere tid i å finne de perfekte turskoene for deg. Disse turskoene er best i testen i år.

RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes Herre
Pris 1900 kr

RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes Herre

Jeg har prøvd RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes for herrer, og jeg er imponert over kvaliteten. RevolutionRace er et merke kjent for sin høye standard og innovative design, og disse skoene er intet unntak. Å bruke disse skoene føles nesten som å gå på skyer. De er utrolig komfortable og lette, men samtidig tilbyr de stabiliteten du trenger på ulendt terreng. Skoene er laget av pustende og slitesterkt fyllstoff i PU, med en energiabsorberende mellomsåle og en ytre såle i gummi. Overdelen er sømløs, noe som reduserer risikoen for gnagsår. Disse turskoene er virkelig toppklasse. De kombinerer fleksibiliteten til en løpesko med robustheten og støtten til en tursko. Asymmetrisk forsterket tå og en stiv hæl gir økt stabilitet, mens sidebeskyttelsespanelene sørger for utmerket holdbarhet. Sammenlignet med konkurrerende produkter, er det klart at RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes skiller seg ut. Den innovative såleteknologien sikrer neste generasjons demping og utmerket grep på alle typer underlag.
Fordelene med disse skoene er mange. De er ventilerende, lette, og har en sjenerøs tådel for hovne tær, noe som gir ekstra komfort på lange turer.
Basert på kundeanmeldelsene jeg har lest, ville jeg gitt disse skoene en solid 4,8 av 5. De er svært godt mottatt og mange roser deres komfort og holdbarhet.

vår vurdering

Pris
RVRC Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dame
Pris 2100 kr

RVRC Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dame

Jeg har hatt gleden av å prøve RVRC Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes for damer, og jeg må si at jeg er imponert. Skoene er laget av pustende og slitesterkt fyllstoff i PU med en sømløs vevet overdel. De har en Hypershell® vanntett membran og en energiabsorberende mellomsåle for økt komfort. Yttersålen er i gummi med flerveis gripefunksjon. Disse turskoene er virkelig fantastiske. De er svært lette, men samtidig robuste og holdbare. Asymmetrisk, forsterket tå og polstret krage gir skoene ekstra komfort og beskyttelse.
Fordelene med disse skoene er mange. De er vanntette, noe som gjør dem ideelle for ulike utendørsaktiviteter. Den fleksible terrengløpesålen gir utmerket komfort og optimal beskyttelse mot vann og gjørme. Dessuten er de utstyrt med en ekstra Trimfit™-såle for personlig passform og ekstra støtte ved behov. Basert på kundeanmeldelsene jeg har lest, ville jeg gitt disse skoene en solid 4,7 av 5.

vår vurdering

Pris
RVRC Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots Herre
Pris 2100 kr

RVRC Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots Herre

Jeg har prøvd RVRC Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots for herrer, og jeg må innrømme, det er en opplevelse uten sidestykke. Disse støvlene er laget med Hypershell® vanntett for, pustende og mykt lerret, samt en overdel uten søm. De har også refleksiv printing logo på hælkappen, tungen og på hælens overflate. Mellomsålen er energiabsorberende, og den ytre sålen i gummi har en grip-funksjon i flere retninger. Å bruke disse støvlene føles som å ha på seg en terrengløpesko, men med stabiliteten til en fjellstøvel. Den asymmetriske, forsterkede tåen, stive hælen og ankelstøtten gir økt stabilitet, noe som er utrolig viktig når man beveger seg i ulendt terreng.
Fordelene med disse støvlene er mange. De er lette, designet for alle slags aktiviteter og kan brukes året rundt. Beskyttelsespanelene på sidene sørger for svært god holdbarhet, og en romslig tådel gir god komfort for hovne tær på lange turer.

vår vurdering

Pris
Alfa Kvist Advance 2.0 GTX W Grey
Pris 1500 kr

Alfa Kvist Advance 2.0 GTX W Grey

Jeg har hatt gleden av å prøve Alfa Kvist Advance 2.0 GTX W Grey, og jeg kan ærlig si at jeg er imponert. Disse skoene er laget av en kombinasjon av tekstil og fullnarvet lær, noe som gir en robust og slitesterk overflate. De er utstyrt med en GORE-TEX® membran, noe som gjør dem helt vanntette, men samtidig pustende. Å ha på seg disse skoene føles utrolig behagelig. Minne-skummet i ankelen sørger for at støtten tilpasses deg personlig, noe som gir en utrolig komfort. I tillegg har de en stabil såle som gir god støtte i ulendt terreng. Fordelene med Alfa Kvist Advance 2.0 GTX W Grey er mange. De er lette, komfortable og holdbare, perfekte for lange turer i variert terreng. Den vanntette, men pustende konstruksjonen holder føttene tørre og komfortable, uansett værforhold.
Basert på kundeanmeldelsene jeg har lest, ville jeg gitt disse skoene en solid 4,7 av 5. De er svært godt mottatt, og mange roser deres komfort, holdbarhet og allsidighet.

vår vurdering

Pris
Crispi Crossover FG Pro Mid Sort-Blå
Pris 1500 kr

Crispi Crossover FG Pro Mid Sort-Blå

Crispi er et godt etablert merke som har produsert kvalitetssko i Italia siden 1975. Merket er kjent for sin innovative teknologi og høykvalitets materialer. Jeg har hatt gleden av å prøve Crispi Crossover FG Pro Mid Sort-Blå, og det har vært en utrolig opplevelse. Å ha på seg disse skoene føles som å gå på skyer, takket være den spesielle komforten og støtten de gir. Skoene er laget med en kombinasjon av lær og syntetiske materialer, noe som gir en robust og slitesterk overflate. De er også utstyrt med en vanntett GORE-TEX® membran, noe som sikrer at føttene dine holder seg tørre under alle værforhold.
Crispi Crossover FG Pro Mid Sort-Blå skiller seg ut fra konkurransen på grunn av deres unike BOA® Fit System. Dette systemet gir en perfekt passform ved å jevnt fordele trykket, noe som eliminerer trykkpunkter og gir bedre sirkulasjon i foten.

vår vurdering

Pris
LOWA Explorer GTX LO Rost-Grå
Pris 2300 kr

LOWA Explorer GTX LO Rost-Grå

LOWA er et anerkjent merke med en lang historie for å produsere kvalitets fottøy. Siden 1923 har de levert holdbare og komfortable sko til utendørs entusiaster. Jeg har prøvd LOWA Explorer GTX LO Rost-Grå, og opplevelsen har vært fantastisk. Å bruke disse skoene føles som å gå på luft, takket være deres enestående komfort og støtte. Skoene er laget av en kombinasjon av stoff og lær, noe som gir en robust og slitesterk overflate. De er også utstyrt med en GORE-TEX® membran, noe som sikrer at føttene dine holder seg tørre under alle værforhold. LOWA Explorer GTX LO Rost-Grå skiller seg ut fra konkurransen på grunn av sin unike Vibram® Rock Trac® Evo-såle. Denne sålen gir eksepsjonell grep og stabilitet, noe som gjør skoen ideell for både lette turer og mer utfordrende terreng.

vår vurdering

Pris

Slik gjorde vi testen

Vi har hovedsakelig sett på og sammenlignet disse punktene

  • Komfort
  • Demping
  • Holdbarheten
  • Pris

Vi har testet og sammenlignet tursko ved å vurdere flere nøkkelfaktorer. Først sjekket vi materialene skoene er laget av, inkludert både det ytre og indre materialet, samt sålene, og om skoene er vanntette. Deretter vurderte vi komforten til skoene, inkludert passform, støtte til foten, pusteevne og demping. Vi undersøkte også holdbarheten til skoene, hvordan de holder seg over tid, spesielt i tøffe terreng og under forskjellige værforhold. Pris og verdi for pengene ble også tatt i betraktning, og mens noen tursko kan være dyre, vurderte vi om kvaliteten og ytelsen rettferdiggjør prisen. Til slutt leste vi anmeldelser fra andre brukere og eksperter for å få et bredt spekter av meninger, noe som hjalp oss med å gi en balansert vurdering som tar hensyn til forskjellige opplevelser og preferanser. Ved å kombinere alle disse faktorene, har vi kunnet rangere turskoene og gi deg den mest omfattende sammenligningen.

Test av tursko

sammenligning av

Her kan du enkelt sammenligne alle produkter som vi har valgt å se nærmere på. Du bør alltid sammenligne og lese anmeldelser før du kjøper. Spesielt hvis det er litt dyrere produkter.

ProduktPrisVurderingTil butikk
RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes Herre1900 kr4,8/5Best pris
RVRC Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dame2100 kr4,7/5Best pris
RVRC Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots Herre2100 kr4,7/5Best pris
Alfa Kvist Advance 2.0 GTX W Grey1500 kr4,7/5Best pris
Crispi Crossover FG Pro Mid Sort-Blå1500 kr4,7/5Best pris
LOWA Explorer GTX LO Rost-Grå2300 kr4,7/5Best pris
kjøpsguide Tursko

kjøpsguide Tursko

Å utforske naturen kan være en av de mest givende opplevelsene, men det krever riktig utstyr. Et godt par tursko er kanskje det aller viktigste, fordi komfortable og funksjonelle sko kan gjøre forskjellen mellom en fantastisk tur og en smertefull opplevelse. Her er en detaljert guide for å hjelpe deg med å finne de perfekte turskoene for dine behov.

Type tursko: Det første du må vurdere er hvilken type tursko som passer best for dine behov. Det finnes mange forskjellige typer tursko, inkludert lette turstøvler, fjellstøvler, backpacking-støvler og til og med sandaler for turgåing. Lette turstøvler er ideelle for dagsturer på relativt lett terreng, mens fjellstøvler gir mer støtte og er bedre egnet for tøffere terreng eller flerdagsturer. Backpacking-støvler er designet for å håndtere tunge laster over lange avstander. Tursandaler kan være et godt valg for kortere turer i varmt vær eller når du skal vandre nær vann.

Materialet: Det neste aspektet å vurdere er materialet i turskoene. Det finnes flere alternativer her, inkludert lær, syntetiske materialer og vanntette stoffer. Lær er kjent for sin holdbarhet og vannresistens, men det kan være tungt og krever litt vedlikehold. Syntetiske materialer, derimot, er lettere, tørker raskere, men kan ikke være like holdbare som lær. Vanntette sko er ideelle for vått vær, men de kan bli mindre pustende, noe som kan føre til ubehag i varme forhold.

Passform: Å prøve på tursko før du kjøper dem er avgjørende. Føttene dine vil takke deg etter en lang dag på stien hvis skoene passer bra. Det bør være nok plass for tærne dine til å bevege seg, og ingen punkter som gnager eller trykker. Husk at føttene kan hovne opp litt etter en lang dag med vandring, så prøv skoene med sokker du planlegger å bruke, og vurder å gå opp en halv størrelse.

Yttersåle: Yttersålen på tursko bør være robust og gi god trekkraft på forskjellige overflater. Gummi er et vanlig materiale for yttersåler, og de beste har dype mønstre for å gi bedre grep. Noen sko har også en forsterket tåkappe for ekstra beskyttelse mot steiner og røtter.

Støtdemping og støtte: God støtdemping er viktig, spesielt hvis du skal være på beina hele dagen. Se etter sko med god mellomsålepolstring. I tillegg kan sko med god bue- og ankelstøtte bidra til å forhindre skader og redusere tretthet.

Vekt: Vekten på tursko kan variere mye, og det er viktig å finne en balanse mellom komfort, støtte og vekt. Lette sko kan være mer behagelige og mindre trette å ha på seg, men de gir kanskje ikke like mye støtte eller holdbarhet som tyngre sko.

Pusteevne: Hvis du planlegger å vandre i varmt vær, vil du ha sko som puster godt for å unngå overoppheting av føttene. Mange moderne tursko bruker materialer som mesh for å øke luftstrømmen.

Holdbarhet: Til slutt, husk at et godt par tursko skal vare. Se etter sko som er godt laget med sterke sømmer og holdbare materialer. Selv om de kan koste litt mer, vil en holdbar sko vare lenger og gi bedre verdi over tid.

Pris: Prisen på tursko kan variere sterkt. Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe det dyreste paret, men det er viktig å investere i kvalitet. Husk at et billig par sko som ikke passer godt eller faller fra hverandre raskt, kan ende opp med å koste mer på lang sikt.

Anmeldelser: Sist, men ikke minst, les anmeldelser fra andre kunder. De kan gi verdifull innsikt i hvordan skoene presterer i praksis.

Å velge riktig par tursko kan ta litt tid og forskning, men det er absolutt verdt innsatsen. Med de rette skoene på føttene, er du klar for alt naturen har å by på.

Beste tursko
Beste tursko

Guide til Vedlikehold av Tursko

Å ha et par gode tursko er en investering, og som med alle investeringer, trenger de skikkelig vedlikehold for å sikre at de varer lenge. Her er en trinnvis guide for hvordan du best tar vare på dine tursko:

  1. Rengjøring: Først og fremst, rengjør skoene etter hver bruk. Fjern løs smuss og rusk fra overflaten med en myk børste. Dersom skoene er svært skitne, kan du bruke en mild såpe og vann. Husk å fjerne sålen før du begynner rengjøringen.
  2. Tørking: Etter rengjøring, la skoene tørke naturlig. Unngå direkte sollys eller varmekilder som en radiator, da dette kan skade materialet. Hvis skoene er veldig våte, kan du stappe dem med avispapir for å hjelpe til med å absorbere fuktigheten.
  3. Vanntetting: For sko med GORE-TEX eller annen vanntett teknologi, anbefales det å bruke et vanntettende middel regelmessig. Dette vil bidra til å opprettholde skoenes vanntett egenskaper og forlenge levetiden.
  4. Oppbevaring: Når skoene ikke er i bruk, oppbevar dem på et kjølig, tørt sted unna direkte sollys. Det kan også være lurt å bruke en skofrisker eller en bit sedertre for å holde skoene friske.
  5. Reparasjon: Hvis skoene dine blir skadet, ta dem med til en profesjonell skomaker for reparasjon. Dette er spesielt viktig for mer omfattende skader som revnet lær eller løsnet sømmer.
  6. Skifte av såler: Sålene i tursko kan slites ut over tid. Hvis du merker at de ikke gir samme støtte eller komfort som de pleide, kan det være på tide å bytte dem ut. Mange utendørsbutikker selger utskiftbare såler.

Ved å følge disse trinnene, kan du sikre at dine tursko holder seg i topp stand og fortsetter å gi deg komfort og støtte på mange turer fremover.

Redaksjonen

Jaktreview.no

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Hva er forskjellen mellom tursko og løpesko?

Tursko er designet for å tilby stabilitet, støtte og beskyttelse mot elementene over lengre avstander og på ujevnt terreng. De har ofte en stivere såle og mer robust konstruksjon enn løpesko, som er laget for å være lette og fleksible for kortere distanser på jevnere overflater.

Hvordan vet jeg hvilken størrelse tursko jeg skal kjøpe?

Generelt bør du prøve tursko med de sokkene du planlegger å bruke på tur. Foten din kan hovne litt opp under vandring, så det kan være lurt å velge en halv størrelse større enn din vanlige skostørrelse. Pass på at det er nok plass for tærne dine i skoen når du står oppreist.

Skal tursko være vanntette?

Det avhenger av bruken. Hvis du ofte går i våte forhold, kan vanntette sko være en god idé. Men husk at selv om vanntette sko holder vann ute, kan de også være mindre pustende og dermed føre til svette føtter i varmt vær.

Hvordan vedlikeholder jeg turskoene mine?

Rengjør skoene etter hver tur for å fjerne smuss og rusk. La skoene tørke naturlig etter rengjøring, og unngå direkte varmekilder. Bruk et vanntettende middel for å opprettholde skoenes vanntette egenskaper. Oppbevar skoene på et kjølig, tørt sted når de ikke er i bruk.