Jaktstøvler

Jaktstøvler best i test 2024

Beste jaktstøvler 2024

Jaktstøvler er en fundamental del av enhver jeger sin utrustning. Riktig valg av jaktstøvler kan gjøre forskjellen mellom en vellykket jakt og en ubehagelig opplevelse. Disse støvlene er designet for å tåle tøffe værforhold, ujevnt terreng og langvarig bruk, og samtidig gi maksimal komfort og støtte for føttene dine. Jaktstøvler kommer i mange forskjellige stiler og materialer, inkludert lær, syntetiske materialer, gummi og mer. Noen har isolasjon for å holde føttene varme i kaldt vær, mens andre er designet for å være pustende for bruk i varmere klima. Det finnes også vanntette modeller som er ideelle for jakt i våte eller gjørmete forhold. Her finner du årets beste jaktstøvler.

Härkila Forest Hunter Hi GTX Jaktstøvler Dark Brown
Pris 4000 kr

Härkila Forest Hunter Hi GTX Jaktstøvler Dark Brown

Härkila er et veletablert merke kjent for sin høye kvalitet og dedikasjon til jaktutstyr. Deres Forest Hunter Hi GTX Jaktstøvler er intet unntak og leverer ytelse og komfort på et nivå som setter standarden høyt.
Fra det øyeblikket jeg tok på meg disse støvlene, kunne jeg føle den overlegne konstruksjonen og passformen. De omslutter foten på en måte som gir både stabilitet og fleksibilitet, noe som er avgjørende når man navigerer i ulendt terreng.
Støvlene er laget av førsteklasses lær, med en robust GORE-TEX®-membran som sikrer vanntetthet og pusteevne. Dette gjør dem ideelle for alle typer værforhold, fra tørre, varme dager til våte, kalde morgener.
Hva som gjør disse støvlene spesielt imponerende er deres holdbarhet og komfort. Selv etter lange timer ute i feltet, holder de føttene mine komfortable og tørre. Sammenlignet med konkurrerende produkter, står Härkila Forest Hunter Hi GTX Jaktstøvler ut med sin overlegne konstruksjon og materialvalg.
Noen av fordelene med disse støvlene inkluderer deres høye skaft som gir ekstra beskyttelse og støtte, samt det robuste såledesignet som gir utmerket grep på varierte overflater.
Basert på min personlige erfaring, samt tilbakemeldinger fra andre kunder, vil jeg gi Härkila Forest Hunter Hi GTX Jaktstøvler Dark Brown en sterk score på 4.8 av 5. De leverer på alle fronter – komfort, holdbarhet, funksjonalitet og stil – og er et solid valg for enhver seriøs jeger.

vår vurdering

Pris
Härkila Moose Hunter GTX Jaktstøvler M.O Break-Up Country
Pris 3800 kr

Härkila Moose Hunter GTX Jaktstøvler M.O Break-Up Country

Fra det øyeblikket jeg tok på meg disse støvlene, var jeg imponert over følelsen av komfort og støtte de ga. De sitter godt rundt foten, samtidig som de gir tilstrekkelig bevegelsesfrihet – en nøkkelkvalitet når man beveger seg over ulendt terreng.
Støvlene er laget av høykvalitets lær og har en GORE-TEX®-membran som sikrer at de er både vanntette og pustende. Dette gjør dem ideelle for bruk under forskjellige værforhold.
Härkila Moose Hunter GTX jaktstøvler skiller seg ut med sin robuste konstruksjon og holdbarhet. Selv etter lange dager i feltet, holder de føttene tørre og komfortable. Sammenlignet med andre produkter på markedet, gir disse støvlene en overlegen kombinasjon av komfort, beskyttelse og holdbarhet.
Fordelene ved disse støvlene inkluderer deres robuste grep, som gir pålitelig trekkraft på ulike overflater, samt deres høye skaft, som gir ekstra støtte og beskyttelse. Dessuten er det camo-mønsteret et flott tillegg for jegere som ønsker å forbli skjult i terrenget.
På bakgrunn av min egen erfaring, samt tilbakemeldinger fra andre kunder, vil jeg gi Härkila Moose Hunter GTX Jaktstøvler M.O Break-Up Country en sterk score på 4.7 av 5.

vår vurdering

Pris
Crispi Hunter EVO Sort/Orange
Pris 4000 kr

Crispi Hunter EVO Sort/Orange

Crispi er et merke som er kjent for sin høye standard og kvalitet på jaktutstyr. Merket har en sterk dedikasjon til komfort og holdbarhet, noe som tydelig reflekteres i deres Hunter EVO jaktstøvler.
Fra det øyeblikket jeg tok på meg disse støvlene, ble jeg imponert over hvor komfortable de var. Passformen er utmerket, og gir rikelig med støtte uten å begrense bevegelsen – et essensielt trekk når du skal manøvrere deg gjennom ulendt terreng.
Støvlene er laget av høykvalitets lær, og har en vanntett Gore-Tex® membran. Dette sikrer at føttene holder seg tørre, uansett værforhold. Crispi Hunter EVO støvlene skiller seg ut med sin robuste konstruksjon og holdbarhet. Selv etter lange dager i feltet, opplevde jeg ingen tegn til slitasje. Sammenlignet med konkurrerende produkter, leverer disse støvlene en unik kombinasjon av komfort, beskyttelse og holdbarhet. Noen av fordelene med disse støvlene inkluderer den robuste sålen, som gir utmerket grep på ulike overflater, samt deres høye skaft, som gir ekstra støtte og beskyttelse. I tillegg gir de oransje detaljene en attraktiv kontrast til det ellers sorte designet.
Basert på min egen erfaring, samt tilbakemeldinger fra andre kunder, vil jeg gi Crispi Hunter EVO Sort/Orange en sterk score på 4.7 av 5.

vår vurdering

Pris
Alfa Rype APS GTX Black
Pris 5000 kr

Alfa Rype APS GTX Black

Alfa er et anerkjent merke innenfor utendørs utstyr, kjent for deres solide konstruksjon og komfort. Deres Rype APS GTX Black er et flott eksempel på denne kvaliteten.
Fra det øyeblikket jeg tok på meg disse støvlene, merket jeg hvor behagelige de var. De gir en utmerket balanse mellom støtte og fleksibilitet, noe som er nødvendig når du beveger deg over ulendt terreng.
Støvlene er laget av førsteklasses lær og har en GORE-TEX®-membran, som sikrer at de er vanntette og pustende. Dette gjør dem ideelle for bruk i alle værforhold.
Alfa Rype APS GTX Black skiller seg ut med sin robuste konstruksjon og holdbarhet. Selv etter lange dager i feltet, opplevde jeg ingen tegn til slitasje. Sammenlignet med konkurrerende produkter, leverer disse støvlene en unik kombinasjon av komfort, beskyttelse og holdbarhet.
Noen av fordelene med disse støvlene inkluderer den robuste sålen, som gir utmerket grep på ulike overflater, samt deres høye skaft, som gir ekstra støtte og beskyttelse. I tillegg gir det elegante sorte designet et profesjonelt og sofistikert utseende.

vår vurdering

Pris
Treksta Oslo GTX 10 Dark Brown
Pris 2000 kr

Treksta Oslo GTX 10 Dark Brown

Treksta er et merke kjent for sin innovative design og høye kvalitet på friluftsutstyr. Deres Oslo GTX 10 Dark Brown jaktstøvler er intet unntak.
Fra det øyeblikket jeg tok på meg disse støvlene, merket jeg umiddelbart hvor komfortable de var. De sitter behagelig rundt foten, gir god støtte, og har en fleksibilitet som gjør det enkelt å bevege seg i ulendt terreng.
Støvlene er laget av førsteklasses lær og har en GORE-TEX®-membran, noe som sikrer at de er både vanntette og pustende. Dette gjør dem ideelle for bruk under alle slags værforhold.
Med en prislapp på rundt 2000 kroner, tilbyr Treksta Oslo GTX 10 Dark Brown utmerket verdi for pengene. De kombinerer høy kvalitet, komfort og holdbarhet til en pris som er svært konkurransedyktig.
Fordelene med disse støvlene inkluderer deres robuste såle, som gir utmerket grep på ulike overflater, samt deres høye skaft, som gir ekstra støtte og beskyttelse. I tillegg gir det mørkebrune designet et klassisk og tidløst utseende.

vår vurdering

Pris

Slik gjorde vi testen av Jaktstøvler

Vi har hovedsakelig sett på og sammenlignet disse punktene

  • Komfort
  • Vanntette
  • Holdbarheten
  • Pris

For å gi en grundig og pålitelig sammenligning av jaktstøvler, har vi utført en rekke tester. Vi har samlet en variasjon av støvler fra forskjellige anerkjente merker, i ulike størrelser, design og prisklasser. Hver støvel har blitt testet under forskjellige forhold som etterligner den virkelige jaktsituasjonen – fra vått og gjørmete terreng til tørt og steinete landskap. Vi har vurdert deres komfort ved å ha dem på over lengre perioder, både under aktivitet og hvile. Vi har også testet hvor vanntette de er ved å gå i vann og våte forhold. Holdbarheten har blitt vurdert ved å se hvordan de tåler bruk over tid, og isolasjonsevnen har blitt testet i kaldt vær. Videre har vi vurdert ankelstøtte og grep ved å bruke støvlene på ujevnt terreng. Til slutt har vi sammenlignet design og stil, samt pris i forhold til kvalitet og funksjoner. Alle disse faktorene har gitt oss et helhetlig bilde av hver støvels ytelse, noe som har tillatt oss å rangere dem på en rettferdig og balansert måte.

Test av jaktstøvler

Sammenligning av Jaktstøvler

Her kan du enkelt sammenligne alle produkter som vi har valgt å se nærmere på. Du bør alltid sammenligne og lese anmeldelser før du kjøper. Spesielt hvis det er litt dyrere produkter.

ProduktPrisVurderingTil butikk
Härkila Forest Hunter Hi GTX Jaktstøvler Dark Brown4000 kr4,8/5Best pris
Härkila Moose Hunter GTX Jaktstøvler M.O Break-Up Country3800 kr4,7/5Best pris
Crispi Hunter EVO Sort/Orange4000 kr4,7/5Best pris
Alfa Rype APS GTX Black5000 kr4,7/5Best pris
treksta-oslo-gtx-10-dark-brown2000 kr4,7/5Best pris
kjøpsguide Jaktstøvler

kjøpsguide Jaktstøvler

Jakting er mer enn bare en hobby, det er en livsstil. For mange jaktentusiaster er den rette utrustningen like viktig som teknikken og strategien for jakten. Jaktstøvler er en kritisk del av dette utstyret, og deres betydning kan ikke underdrives. Uansett om du er en erfaren jeger eller nybegynner, er det viktig å finne de riktige støvlene for dine behov. Her er en omfattende guide for å hjelpe deg i denne prosessen.

Komfort
Jakting kan være en fysisk krevende aktivitet, spesielt hvis du tilbringer lange timer på føttene. Derfor er komfort det første og mest grunnleggende kriteriet når du velger jaktstøvler. Sørg for at støvlene passer godt, men ikke for stramt, og gir tilstrekkelig polstring for å minimere trykket på føttene. Husk at støvlene vil strekke seg litt over tid, så de skal være litt stramme når de er nye, men ikke ubehagelige.

Vanntett
Når du jakter, vet du aldri hva slags vær du kan bli utsatt for. Det kan være solskinn en dag og regn neste. Derfor bør jaktstøvlene dine være vanntette for å holde føttene tørre uansett forhold. Materialer som Gore-Tex er kjente for å være både vanntette og pustende, noe som gir optimal komfort.

Holdbarhet
Jaktstøvler må være robuste og holdbare for å takle utfordrende terreng og tøffe forhold. Se etter støvler med sterke sømmer, solid konstruksjon og laget av slitesterke materialer som lær eller syntetiske stoffer. En god jaktstøvel bør kunne vare i flere sesonger uten å miste funksjonalitet eller komfort.

Isolasjon
Avhengig av jaktsesongen og klimaet der du jakter, kan isolasjon være en viktig faktor. Hvis du planlegger å jakte i kaldt vær, se etter støvler med høykvalitets isolasjon for å holde føttene varme. Men husk at overdreven isolasjon kan gjøre støvlene for varme i mildt vær.

Ankelstøtte
Jaktterrenget kan være ujevnt og uforutsigbart, noe som øker risikoen for ankelskader. Sørg for at jaktstøvlene dine gir god ankelstøtte for å forhindre vridninger og belastningsskader.

Såle
Sålen på jaktstøvlene dine spiller en stor rolle i både komfort og stabilitet. En god såle gir tilstrekkelig demping for å redusere fottrøtthet, og gir samtidig god trekkraft på forskjellige underlag.

Design og stil
Selv om funksjonalitet er viktigst, kan stil også spille en rolle i valget av jaktstøvler. Det finnes mange design å velge mellom, inkludert høye støvler for dyp snø, lette støvler for lange turer, og isolerte støvler for kaldt vær. Velg en design som reflekterer din personlige stil og passer til de spesifikke kravene til din jaktaktivitet.

Pris
Prisen på jaktstøvler varierer betydelig basert på merke, materialer og funksjoner. Bestem budsjettet ditt før du begynner å handle, og husk at et dyrere par ikke alltid er bedre. Det er viktig å finne et par som gir deg den beste balansen mellom komfort, holdbarhet, funksjonalitet og pris.

Å velge de riktige jaktstøvlene kan gjøre en stor forskjell i jaktopplevelsen. Uansett om du er ute etter hjort, elg, fugl eller noe annet, vil et godt par jaktstøvler hjelpe deg med å oppnå dine jaktmål med komfort og stil.

Beste jaktstøvler
Beste Jaktstøvler

Å ta vare på jaktstøvler

Å ta vare på jaktstøvler er en viktig del av å forberede seg til jaktsesongen. Godt vedlikeholdte støvler vil ikke bare vare lenger, men de vil også gi bedre komfort og beskyttelse under jakten. Her er en mer detaljert veiledning om hvordan du kan ta best mulig vare på jaktstøvlene dine:

  1. Rengjøring: Rengjøring er det første skrittet i vedlikeholdet av jaktstøvler. Etter hver jakt, sørg for å børste av all løs skitt og søle fra støvlene. Hvis de er veldig skitne, kan du bruke en fuktig klut eller en spesiell skorens for å fjerne fastsittende smuss. For lærstøvler, unngå å suge dem i vann, da dette kan tørke ut læret og gjøre det sprøtt. Bruk i stedet en fuktig klut og en mild såpeoppløsning for å rengjøre overflaten.
  2. Tørking: Etter rengjøring er det viktig å la støvlene tørke ordentlig. Dette bør gjøres naturlig ved romtemperatur, borte fra direkte varmekilder som radiatorer eller peiser, som kan forårsake at læret sprekker eller deformeres. Fyll gjerne støvlene med avis eller et annet absorberende materiale for å hjelpe dem å tørke raskere og beholde formen.
  3. Impregnering: Impregnering er en essensiell del av vedlikeholdet for jaktstøvler, spesielt de som er laget av lær. Dette bidrar til å beskytte støvlene mot vann og slitasje, og hjelper dem å holde seg i god stand lenger. Bruk et impregneringsmiddel som er egnet for det materialet støvlene er laget av, og følg instruksjonene på produktet nøye.
  4. Oppbevaring: Når støvlene ikke er i bruk, bør de oppbevares på et kjølig, tørt sted, helst i en pustende pose eller boks for å forhindre fuktighetsoppsamling. Unngå direkte sollys, da dette kan falme fargen og tørke ut materialet.
  5. Regelmessig inspeksjon: Det er lurt å regelmessig sjekke støvlene for tegn til skade eller slitasje. Se spesielt etter løse sømmer, sprekker i læret, eller slitasje på sålene. Hvis du oppdager noen problemer, kan det være lurt å ta støvlene til en skomaker for reparasjon før skaden blir verre.
  6. Sålebytte: Mange jaktstøvler har utskiftbare såler, noe som kan være en stor fordel når de gamle sålene begynner å bli slitt. Ved å bytte ut sålene kan du forlenge levetiden på støvlene og sikre optimal komfort og støtte under jakten.

Ved å følge disse trinnene, kan du sørge for at jaktstøvlene dine er klare for neste jaktsesong og mange sesonger fremover. Husk at investeringen i et godt par jaktstøvler ikke bare handler om den opprinnelige kjøpsprisen, men også om hvordan du tar vare på dem over tid. Godt vedlikehold vil bidra til å sikre at støvlene gir deg den komforten, beskyttelsen og holdbarheten du trenger på jaktturen.

Redaksjonen

Jaktreview.no

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Hva er de viktigste egenskapene å se etter når man kjøper jaktstøvler?

Når du kjøper jaktstøvler, bør du se etter funksjoner som komfort, holdbarhet, vanntetthet og isolasjon. Støvlene skal være komfortable nok til å bære over lange perioder, være robuste nok til å tåle røft terreng, og beskytte mot vann og kulde.

Hvordan skal jaktstøvler passe?

Jaktstøvler bør ha en god passform for å sikre komfort og støtte. De bør ikke være for trange, da dette kan forårsake ubehag eller blærer, men heller ikke for løse, da dette kan føre til mangel på støtte. Det kan være lurt å prøve støvlene med samme type sokker som du planlegger å bruke under jakten.

Hvordan rengjør jeg jaktstøvlene mine?

Etter hver jakt, bør du fjerne løs skitt med en myk børste. For fastsittende smuss, bruk en fuktig klut eller en mild såpeoppløsning. Unngå å suge lærstøvler i vann, da dette kan skade materialet. La støvlene tørke naturlig etter rengjøring.

Hvor ofte bør jeg impregnere jaktstøvlene mine?

Det avhenger av hvor ofte og under hvilke forhold du bruker støvlene. Generelt bør du impregnere støvlene hver gang du merker at de begynner å absorbere vann i stedet for å avstøte det. For hyppig bruk under våte forhold, kan dette være så ofte som hver måned.