Jaktjakke

Jaktjakke best i test 2024

Beste Jaktjakke 2024

Jaktjakke er en essensiell del av jegerens utstyr. Den skal ikke bare beskytte deg mot vær og vind, men også sørge for at du holder deg tørr og varm under lange dager ute i naturen. Jaktjakker kommer i mange forskjellige stiler og materialer, fra tradisjonelle ulljakker til moderne tekniske jakker med avanserte funksjoner som vanntett og pustende materiale. Det viktigste er å finne en jakke som passer til dine spesifikke behov og jaktforhold. Her finner du årets beste jaktjakke.

Härkila Moose Hunter 2.0 WSP jakke MO Red
Pris 3500 kr

Härkila Moose Hunter 2.0 WSP jakke MO Red

Härkila er et anerkjent merke i jaktverdenen, kjent for sin høykvalitets utstyr designet med tanke på jegerens behov.
Etter å ha prøvd Härkila Moose Hunter 2.0 WSP jakke M.O Red, kan jeg si at komfort og funksjonalitet er på toppnivå. Jakken sitter perfekt på kroppen, gir god bevegelsesfrihet og holder deg varm under kalde forhold. Den er laget av slitesterkt og vannavstøtende materiale, noe som sikrer holdbarheten og påliteligheten til produktet. Denne jakken er også utstyrt med en Windstopper-membran, noe som gjør den vindtett og pustende.
Sammenlignet med konkurrerende produkter, skiller Härkila Moose Hunter 2.0 seg ut med sin overlegne kvalitet, ytelse og design. Den unike M.O Red-camouflage-fargen hjelper deg med å smelte sammen med naturen, noe som gir deg en fordel når du jakter.
En annen stor fordel er dens mange lommer, noe som gir deg nok rom til å bære nødvendige ting. Basert på kundeanmeldelser og min egen erfaring, vil jeg gi denne jakken en solid 4.8 av 5. Den tilbyr alt en jeger kan ønske seg i en jaktjakke – komfort, funksjonalitet, og holdbarhet.
Härkila Moose Hunter 2.0 WSP jakke M.O Red er definitivt et kjøp jeg anbefaler til alle jegere der ute som søker etter høykvalitets jaktutstyr.

vår vurdering

Pris
Pumori Sarek Insulated Jacka
Pris 1500 kr

Pumori Sarek Insulated Jacka

Pumori er kjent for sin høykvalitets jaktutstyr som kombinerer funksjonalitet og komfort. Etter å ha brukt Pumori Sarek Insulated Jacka, kan jeg bekrefte at det er en av de mest komfortable jaktjakkene jeg noen gang har hatt på meg. Den gir perfekt varmeisolering uten å være for tung, noe som gjør den ideell for kalde jaktforhold. Jakken er laget av et slitesterkt og vannavstøtende materiale, med en varmende isolasjon for å holde deg varm selv i svært kalde temperaturer. Pumori Sarek Insulated Jacka leverer utmerket ytelse. Den holder deg varm og tørr, samtidig som den gir god bevegelsesfrihet. Sammenlignet med konkurrerende produkter, skiller denne jakken seg ut med sin overlegne isolasjon og komfort. Den har også flere praktiske lommer, inkludert en baklomme for ekstra lagring.
En stor fordel med denne jakken er dens justerbare mansjetter og midje, som gir deg muligheten til å tilpasse passformen etter dine behov. Jeg vil gi denne jakken en sterk 4.7 av 5. Den kombinerer varme, komfort og funksjonalitet på en utmerket måte.

vår vurdering

Pris
Shooterking Lynx Jacka
Pris 1300 kr

Shooterking Lynx Jacka

Shooterking er et velkjent merke innen jaktutstyr. Etter å ha brukt Shooterking Lynx Jacka, kan jeg si at denne jakken gir en utmerket blanding av komfort og funksjonalitet. Den sitter godt på kroppen, gir god bevegelsesfrihet og holder deg varm under kalde forhold. Jakken er laget av Super Canvas 65% Polyester, 35% bomull og er foret med 100% polyester, noe som sikrer holdbarheten og påliteligheten til produktet. Denne jakken er også utstyrt med Shoottex-membran, noe som gjør den vind- og vanntett. Shooterking Lynx Jacka leverer utmerket ytelse. Den er robust, holdbar og laget for å tåle tøffe forhold, noe som gjør den ideell for alle typer jakt. En annen stor fordel er dens mange justerbare funksjoner, inkludert midje, nederkant og håndledd, som gir deg muligheten til å tilpasse passformen etter dine behov.
Jeg gi denne jakken en solid 4.7 av 5. Den tilbyr alt en jeger kan ønske seg i en jaktjakke.

vår vurdering

Pris
Pinewood Retriever Active jakke Herre
Pris 1900 kr

Pinewood Retriever Active jakke Herre

Pinewood er et anerkjent merke som er kjent for sitt høykvalitets frilufts- og jaktutstyr. Etter å ha brukt Pinewood Retriever Active jakke, kan jeg si at det er en utmerket jaktjakke. Den gir god bevegelsesfrihet, holder deg tørr i vått vær, og har nok lommer til alle dine nødvendigheter. Jakken er laget av TC-Lite™, et materiale kjent for sin holdbarhet og vann- og vindmotstand. Den har også en Bionic Finish® Eco-behandling for ekstra vann- og smussavvisende egenskaper. Pinewood Retriever Active jakke leverer på alle fronter. Den er komfortabel, funksjonell og laget for å tåle tøffe forhold, noe som gjør den ideell for all slags jakt. En stor fordel med denne jakken er dens mange praktiske lommer, inkludert en stor rygglomme for ekstra lagring og håndvarmelommer på siden. Basert på min egen erfaring, gir jeg denne jakken en solid 4.7 av 5.

vår vurdering

Pris
Härkila Kamko fleece Brown/red
Pris 3000 kr

Härkila Kamko fleece Brown/red

Etter å ha brukt Härkila Kamko fleece, kan jeg bekrefte at den tilbyr en enestående blanding av komfort og varme. Den er lett, men samtidig utrolig varm – noe som gjør den ideell for kjølige jaktforhold. Jakken er laget av 100% polyester, Thermal Pro fleece, noe som gjør den både myk og holdbar. Den har også vindtett og pustende egenskaper, noe som gir ekstra komfort under bruk. Härkila Kamko fleece leverer utmerket ytelse. Den er utrolig varm, uten å være for tung, og gir god bevegelsesfrihet, noe som er viktig under jakt. En stor fordel med denne jakken er dens mange lommer, inkludert radio lomme, sidelommer og baklomme, noe som gir deg nok plass til alle dine nødvendigheter.
Jeg vil gi denne jakken en solid 4.7 av 5.

vår vurdering

Pris
Fjällräven Lappland Hybrid Jacket Camo W Orange Camo
Pris 1500 kr

Fjällräven Lappland Hybrid Jacket Camo W Orange Camo

Etter å ha brukt Fjällräven Lappland Hybrid Jacket, kan jeg si at den gir en utmerket blanding av komfort, funksjonalitet og stil. Den sitter godt på kroppen, gir god bevegelsesfrihet og holder deg tørr under våte forhold. Jakken er laget av Fjällrävens egen G-1000 Silent Eco (65% polyester, 35% bomull) og stretch materiale (63% polyamid, 26% polyester, 11% elastan), noe som sikrer holdbarheten og påliteligheten til produktet. Sammenlignet med konkurrerende produkter, skiller Fjällräven Lappland Hybrid seg ut med sin unike camo design, overlegen kvalitet og smarte funksjoner. Jakken har flere praktiske lommer, inkludert en stor spill-lomme på ryggen og radio lomme på brystet.
Fjällräven Lappland Hybrid Jacket er definitivt et kjøp jeg anbefaler til alle jegere som søker etter høykvalitets jaktutstyr.

vår vurdering

Pris

Test av Jaktjakker

Vi har hovedsakelig sett på og sammenlignet disse punktene

  • Komfort
  • Vanntette
  • Holdbarheten
  • Pris

For å gi deg den mest pålitelige og nyttige informasjonen, har vi utført en grundig testing og sammenligning av ulike jaktjakker. Vi har analysert egenskaper som materiale, holdbarhet, funksjonalitet, komfort, design og pris. Jakker ble testet under forskjellige værforhold, fra solrike dager til regnfulle forhold, for å vurdere deres motstand mot vind og vann. Vi har også undersøkt funksjonene til hver jakke, inkludert lommer, glidelåser og hette, og vurdert deres brukervennlighet og praktisk verdi. Komfort ble vurdert ved å bære jakkene over lengre perioder under jaktutflukter for å sjekke passform, bevegelighet og generell komfort. Designet av jakkene ble også tatt i betraktning, med fokus på estetikk samt funksjonalitet og brukervennlighet. Til slutt, ble prisen sammenlignet for å sikre at hver jakke gir god verdi for pengene. Vi konsulterte også eksterne anmeldelser og tester for å supplere våre funn og gi et mer helhetlig bilde av hver jakkes ytelse.

Test av jaktjakke

sammenligning av

Her kan du enkelt sammenligne alle produkter som vi har valgt å se nærmere på. Du bør alltid sammenligne og lese anmeldelser før du kjøper. Spesielt hvis det er litt dyrere produkter.

ProduktPrisVurderingTil butikk
Härkila Moose Hunter 2.0 WSP jakke M.O Red3500 kr4,8/5Best pris
Pumori Sarek Insulated Jacka1500 kr4,7/5Best pris
Shooterking Lynx Jacka1300 kr4,7/5Best pris
Pinewood Retriever Active jakke Herre1900 kr4,7/5Best pris
Härkila Kamko fleece Brown/red3000 kr4,7/5Best pris
Fjällräven Lappland Hybrid Jacket Camo W Orange Camo1500 kr4,7/5Best pris
Kjopsguide jaktjakke

kjøpsguide Jaktjakke

Å kjøpe en jaktjakke er ikke alltid like enkelt som det kan virke ved første øyekast. Med et bredt utvalg av jakker tilgjengelig på markedet, kan det være utfordrende å vite hvilken modell som passer best for dine behov. For å hjelpe deg med å navigere gjennom dette landskapet, har vi satt sammen en detaljert guide:

Materiale: Start med å vurdere materialet i jakken. Det bør være holdbart nok til å tåle forskjellige værforhold, fra solskinnsdager til plutselige regnbyger. Tradisjonelle materialer som loden og ull har lenge vært populære valg blant jegere på grunn av deres naturlige motstand mot vind og vann. I dag finnes det også moderne alternativer som jakker med vokset finish, som gir ekstra beskyttelse mot elementene. Vann- og vindtett: Utover materialet, bør jakken ha spesifikke funksjoner som gjør den vann- og vindtett. Dette er essensielt for å sikre at du holder deg tørr og komfortabel under jakten, uansett hvor uforutsigbart været kan være.

Funksjonalitet: En god jaktjakke handler om mer enn bare beskyttelse mot været. Den bør også være utstyrt med funksjonelle lommer for oppbevaring av nødvendigheter som ammunisjon, GPS og andre jaktredskaper. Noen jakker kommer også med innebygde myggnett for ekstra beskyttelse mot insekter.

Komfort: Husk at du kan ende opp med å bruke jakken i mange timer av gangen, så det er viktig at den er komfortabel å ha på seg. Faktorer som passform og bevegelighet spiller en stor rolle her, så prøv forskjellige modeller og merker for å finne noe som føles riktig for deg.

Design: Jaktjakker kommer i mange forskjellige design, fra anorakker til mer tradisjonelle jakker. Valget av design kan ofte være en smakssak, men det kan også påvirke jakkens funksjonalitet og brukervennlighet.

Pris: Prisen på jaktjakker kan variere betydelig, avhengig av merket, kvaliteten og funksjonene. Mens noen kan være fristet til å gå for det billigste alternativet, er det viktig å huske at en god jaktjakke er en investering som kan vare i mange år. Så det kan være verdt å betale litt ekstra for en jakke som gir god verdi for pengene.

Anmeldelser og tester: Til slutt, ikke glem å sjekke anmeldelser og tester før du kjøper. Dette gir deg en bedre ide om hvordan jakken presterer under forskjellige forhold, og hva andre jegere liker (og ikke liker) ved den.

Å velge den rette jaktjakken handler om å finne balansen mellom komfort, funksjonalitet og holdbarhet. Med riktig jakke vil du være godt rustet for mange sesonger med jakt.

Beste

Å ta vare på jaktjakken din er viktig for å sikre at den beholder sin funksjonalitet og varer så lenge som mulig. Her er en mer detaljert veiledning om hvordan du tar vare på jakken din:

  1. Rengjøring: Start med å rengjøre jakken din når den blir skitten. Det er best å bruke et mildt vaskemiddel uten blekemiddel, da dette kan forårsake skade på stoffet. Unngå også bruk av skyllemiddel, da det kan redusere jakkens vann- og vindtette egenskaper. I stedet, bruk et spesialvaskemiddel designet for tekniske ytterplagg.
  2. Vask: Før du vasker jakken, sørg for å lukke alle glidelåser og fester for å unngå skade i vaskemaskinen. Det er også viktig å følge produsentens vaskeanvisninger nøye, da forskjellige materialer krever forskjellige vasketemperaturer og -metoder. For eksempel kan noen jakker være egnet for maskinvask, mens andre må vaskes for hånd.
  3. Tørking: Når det kommer til tørking, er det ofte best å la jakken lufttørke heller enn å bruke en tørketrommel, da høy varme kan skade visse materialer. Hvis du må bruke en tørketrommel, sørg for å bruke lav varme. Husk å sjekke produsentens anvisninger.
  4. Generell vedlikehold: For å minimere behovet for vask, prøv å unngå unødvendig smuss og flekker på jakken din. Hvis det er mulig, fjern flekker manuelt ved å børste av eller tørke av dem. Når jakken ikke er i bruk, luft den ut for å fjerne eventuelle lukter.
  5. Lagring: Når du oppbevarer jakken din, sørg for at den er ren og helt tørr først for å unngå mugg og lukt. Oppbevar jakken på et tørt, godt ventilert sted, helst hengende i stedet for brettet for å unngå unødvendige rynker og skader på stoffet.
  6. Reparasjoner: Hvis jakken din blir skadet, kan du ofte reparere den i stedet for å erstatte den. Mange produsenter tilbyr reparasjonstjenester, eller du kan bruke et reparasjonssett for yttertøy hvis du foretrekker å gjøre det selv.

Husk at disse tipsene er generelle retningslinjer, og det kan være spesifikke vedlikeholdsinstruksjoner for din spesifikke jakke. Du bør alltid følge produsentens anbefalinger for best resultat.

Redaksjonen

Jaktreview.no

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Hva bør jeg se etter når jeg kjøper en jaktjakke?

Når du kjøper en jaktjakke, bør du se etter kvalitetsmaterialer som er holdbare, vann- og vindtette. Det er også viktig at jakken har god isolasjon for å holde deg varm i kaldt vær. Andre funksjoner å se etter inkluderer nok lommer for lagring og en god passform for komfort.

Er det nødvendig med en kamuflasjejaktjakke?

Det avhenger av hva du jakter på. Noen dyr har utmerket fargesyn og kan merke sterke farger, så en kamuflasjejakke kan hjelpe deg med å smelte inn i omgivelsene.

Hvordan skal en jaktjakke passe?

En jaktjakke skal sitte komfortabelt uten å være for stram. Den skal gi deg nok bevegelsesfrihet, men samtidig ikke være for løs slik at den blir i veien.

Hva er forskjellen mellom en jaktjakke og en normal jakke?

En jaktjakke er spesielt designet for jakt. Den er laget av materialer som er slitesterke, vann- og vindtette, og ofte har den også spesialfunksjoner som kamuflasje, mange lommer og plass for ammunisjon.