Jakthansker

Jakthansker best i test 2024

Beste Jakthansker 2024

Jakthansker er en essensiell del av enhver jegerens utstyr. De beskytter hendene mot elementene, gir et sikkert grep om våpenet og bidrar til å kamuflere jegeren i naturen. En god jakthanske skal være varm, men samtidig tillate huden å puste. Den skal gi god fingerfølelse, være robust og kunne tåle røff behandling. Det finnes ulike typer jakthansker for forskjellige typer jakt og værforhold, fra lette hansker for fjelljakt på sommeren til tykke, isolerte hansker for vinterjakt. Her er de beste jakthanskene.

Härkila Moose Hunter 2.0 Gloves GTX MO Red
Pris 1800 kr

Härkila Moose Hunter 2.0 Gloves GTX MO Red

Härkila Moose Hunter 2.0 GTX MO Red jakthansker er et par høykvalitets hanske designet for alvorlige jegere. Disse hanskene er laget av robuste og holdbare materialer som tåler tøffe forhold. De er utstyrt med GORE-TEX®-teknologi, noe som betyr at de er 100% vanntette, men fortsatt pustende. Dette sikrer at hendene dine forblir tørre og komfortable selv i vått og kaldt vær. Når det gjelder ytelse, er Härkila Moose Hunter 2.0 GTX-hanskene topprangerte. De tilbyr eksepsjonell varme og komfort, uten å begrense bevegelsen eller smidigheten. Du kan enkelt utføre presise oppgaver mens du har på deg disse hanskene, noe som er avgjørende når du er på jakt. Fordelene med disse hanskene er mange. For det første gir de utmerket beskyttelse mot elementene, noe som er nødvendig for alle som tilbringer tid utendørs i tøft vær. For det andre er de utrolig behagelige å ha på, noe som betyr at du kan bruke dem i lange perioder uten ubehag. Til slutt er de svært slitesterke og laget for å vare, noe som gir god valuta for pengene.

vår vurdering

Pris
Swedteam Comfort M Glove
Pris 400 kr

Swedteam Comfort M Glove

Swedteam Comfort M jakthansker er en del av Swedteams anerkjente Comfort-serie, kjent for sin høye kvalitet og funksjonalitet. Disse hanskene er designet for å gi jegeren maksimal komfort og beskyttelse under jakten. De er laget av et mykt og behagelig materiale som både er vanntett og pustende. Dette sikrer at hendene dine holder seg tørre og varme uansett værforhold. En av de mest fremtredende funksjonene til Swedteam Comfort M jakthansker er den gripevennlige håndflaten. Dette gir jegeren et sikkert grep om sin rifle eller andre verktøy, noe som er avgjørende for en vellykket jakt. I tillegg har disse hanskene en justerbar stropp ved håndleddet, noe som gjør at de kan tilpasses for å gi best mulig passform. De er også enkle å ta på og av takket være den praktiske glidelåsen.

vår vurdering

Pris
Härkila Deer Stalker Camo Mesh Hanske AXIS MSP Forest
Pris 550 kr

Härkila Deer Stalker Camo Mesh Hanske AXIS MSP Forest

Härkila Deer Stalker Camo Mesh Hanske AXIS MSP Forest er et par jakthansker jeg har hatt gleden av å prøve.
Disse hanskene er laget av et lett og pustende mesh-materiale, noe som gjør dem ideelle for bruk i varmere værforhold. De er også utstyrt med AXIS MSP® Forest-kamuflasje, noe som gjør dem perfekte for bruk i skogsmiljøer.
Når det gjelder ytelse, er Härkila Deer Stalker Camo Mesh-hanskene virkelig imponerende. De gir god ventilasjon, noe som holder hendene dine kjølige og tørre selv under intens aktivitet. I tillegg er de veldig komfortable å ha på, noe som betyr at de kan brukes over lengre perioder uten ubehag.
Fordelene med disse hanskene er mange. For det første gir de utmerket camouflasje, noe som kan gi deg en fordel når du jakter. For det andre er de svært behagelige og pustende, noe som gjør dem ideelle for bruk i varmere vær. Til slutt er de laget av slitesterkt materiale, noe som sikrer at de vil vare i mange jaktsesonger fremover.

vår vurdering

Pris
Norrøna finnskogen Infinium Windstopper Gloves Green
Pris 1000 kr

Norrøna finnskogen Infinium Windstopper Gloves Green

Norrøna finnskogen Infinium Windstopper Gloves Green er et par kvalitetshansker designet for jakt og friluftsliv. Disse hanskene er laget av GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER® materiale, noe som betyr at de er både vindtette og svært pustende. Dette sikrer at hendene dine holder seg komfortable og tørre, selv i uforutsigbart vær. Når det gjelder ytelse, er Norrøna finnskogen Infinium Windstopper-hanskene virkelig imponerende. De gir utmerket beskyttelse mot vind, samtidig som de tillater huden å puste. I tillegg er de veldig komfortable å ha på, takket være det myke og fleksible materialet.
Fordelene med disse hanskene er mange. For det første gir de utmerket beskyttelse mot elementene, noe som er nødvendig for alle som tilbringer tid utendørs i tøft vær. For det andre er de utrolig behagelige å ha på, noe som betyr at du kan bruke dem i lange perioder uten ubehag. Til slutt er de svært slitesterke og laget for å vare, noe som gir god valuta for pengene.

vår vurdering

Pris
Härkila Pro Shooter
Pris 650 kr

Härkila Pro Shooter

Jeg har hatt gleden av å prøve Härkila Pro Shooter jakthansker, og jeg må si at jeg er imponert.
Härkila er et velkjent merke innen jaktutstyr, kjent for sin høye kvalitet og innovative design. Med Pro Shooter-hanskene lever de opp til sitt rykte.
Disse hanskene føles fantastiske å bruke. De sitter godt på hånden, gir utmerket grep og bevegelsesfrihet, og er utrolig komfortable selv etter lange timer i feltet. Härkila Pro Shooter-hanskene er laget av slitesterkt geiteskinn, med forsterkninger i mikrofiber på innsiden for ekstra beskyttelse og holdbarhet.
Når det gjelder ytelse, leverer disse hanskene virkelig. De gir perfekt balanse mellan varme og pusteevne, noe som gjør dem ideelle for både tidlig morgenjakt og lange dager ute i kaldt vær.
Sammenlignet med konkurrerende produkter, skiller Härkila Pro Shooter seg ut med sin høye kvalitet og gjennomtenkte design. Disse hanskene er virkelig laget med jegeren i tankene, med funksjoner som forsterkede fingre for bedre grep og en justerbar mansjett for optimal passform. Fordelene med disse hanskene er mange. Fra deres komfort og holdbarhet til deres høye ytelse og smarte design, er det mye å elske med Härkila Pro Shooter. Basert på kundeanmeldelser og min egen erfaring, vil jeg gi Härkila Pro Shooter jakthansker en sterk 4.8 ut av 5. De er et utmerket valg for enhver jeger som ønsker å kombinere komfort med funksjonalitet i feltet.

vår vurdering

Pris
Härkila Clim8 HWS
Pris 3000 kr

Härkila Clim8 HWS

Jeg har hatt gleden av å prøve Härkila Clim8 HWS jakthansker, og jeg kan bekrefte at de er noe helt spesielt. De er spesielt designet for jakt og utendørsaktiviteter og er utstyrt med Härkila Weather System. Dette gir hanskene vann- og vindtett beskyttelse, samtidig som de er lette, pustende og stille. De er det ideelle valget for alle værforhold. Det som virkelig skiller Härkila Clim8 HWS-hanskene fra mengden er den innovative clim8®-teknologien. Denne teknologien gjør ikke bare at hanskene holder hendene dine varme, men du kan også justere varmen etter dine egne behov. De har et oppvarmingssystem inne i den øvre delen av hånden og fingrene, noe som gir jevn varme over hele håndflaten. I tillegg har disse hanskene anti-slip gummidupper på innsiden av håndflaten, noe som gir et utmerket grep i alle situasjoner. De er også utstyrt med et justerbart bånd ved håndleddet for en perfekt passform og en lomme for batteriet. Härkila Clim8 HWS-hanskene er laget av et mykt, stille og hurtigtørkende materiale. De er også varmeisolerte med Primaloft, noe som gir ekstra komfort og varme. Basert på min egen erfaring og tilbakemeldinger fra andre kunder, vil jeg gi Härkila Clim8 HWS jakthansker en sterk 4,8 ut av 5. De er et fremragende valg for alle jegere som ønsker komfort, funksjonalitet og innovativ teknologi i feltet.

vår vurdering

Pris

Slik gjorde vi testen

Vi har hovedsakelig sett på og sammenlignet disse punktene

  • Komfort
  • Beskyttelse
  • Holdbarheten
  • Pris

I vår test av jakthansker har vi undersøkt og sammenlignet flere forskjellige modeller for å finne de beste på markedet. Vi har vurdert en rekke faktorer, inkludert komfort, beskyttelse, holdbarhet og verdi for pengene. Først samlet vi et bredt utvalg av hansker fra ulike merker og prisklasser. Vi inkluderte både spesialiserte jakthansker og mer generelle friluftshansker som er populære blant jegere. Deretter vurderte vi hver hanske på flere nøkkelfaktorer: Komfort, hvor vi prøvde på hver hanske for å se hvor behagelig den var å ha på seg over lengre perioder; Beskyttelse, hvor vi evaluerte hanskens evne til å beskytte mot kulde, vind, regn og andre utfordrende værforhold; Holdbarhet, hvor vi vurderte hanskens byggekvalitet og motstand mot slitasje; og til slutt verdi for pengene, hvor vi sammenlignet hanskens pris med dens ytelse og funksjoner. Vi leste også brukeranmeldelser og snakket med erfarne jegere for å få deres meninger.

Slik gjorde vi testen jakthansker

sammenligning av Jakthansker

Her kan du enkelt sammenligne alle produkter som vi har valgt å se nærmere på. Du bør alltid sammenligne og lese anmeldelser før du kjøper. Spesielt hvis det er litt dyrere produkter.

ProduktPrisVurderingTil butikk
Härkila Pro Shooter650 kr4,8/5Best pris
Härkila Clim8 HWS3000 kr4,8/5Best pris
Härkila Moose Hunter 2.0 Gloves GTX MO Red1800 kr4,7/5Best pris
Swedteam Comfort M Glove400 kr4,7/5Best pris
Härkila Deer Stalker Camo Mesh Hanske AXIS MSP Forest550 kr4,7/5Best pris
Norrøna finnskogen Infinium Windstopper Gloves Green1000 kr4,7/5Best pris
kjøpsguide Jakthansker

kjøpsguide Jakthansker

Å finne de perfekte jakthanskene kan være en krevende oppgave, gitt det brede spekteret av alternativer som er tilgjengelige på markedet. Men med litt veiledning og forståelse av hva du skal se etter, kan du enkelt finne et par som passer dine behov perfekt.

Materiale: Jakthansker kommer i et mangfold av materialer, hvorav hver har sine unike fordeler. Lærhansker, for eksempel, er kjent for sin utmerkede slitestyrke og holdbarhet. De er ideelle for tøffe jaktforhold og kan vare i mange år. Syntetiske hansker, som de laget av nylon eller polyester, er lette, pustende og tørker raskt. De er et godt valg for varmere forhold eller aktiv jakt. Fleecehansker gir god isolasjon og er ideelle for kaldt vær.

Vind- og vanntett: Når du jakter i kalde og fuktige forhold, er det viktig å holde hendene dine tørre og varme. Derfor bør du vurdere å kjøpe hansker som er både vind- og vanntette. GORE-TEX er et populært materiale som tilbyr disse egenskapene. Det er både vannavstøtende og pustende, noe som sikrer at hendene dine forblir tørre og komfortable hele dagen.

Størrelse og passform: Å finne riktig størrelse og passform er avgjørende når du kjøper jakthansker. For små hansker kan begrense bevegelsen og forårsake ubehag, mens for store hansker kan redusere fingerfølsomheten og gjøre det vanskelig å håndtere våpenet ditt. Sørg for å måle hånden din nøye før du kjøper hansker. De fleste produsenter gir størrelsestabeller som du kan bruke som referanse.

Design: Design er mer enn bare estetikk når det kommer til jakthansker. Noen hansker kommer med ekstra funksjoner som kan forbedre jaktopplevelsen din. For eksempel, hansker med kamuflasjeprint kan hjelpe deg med å blande deg inn i omgivelsene, mens hansker med avtagbare fingre kan gi bedre fingerferdighet når det er nødvendig. Noen hansker har også innebygde varmeelementer for ekstra varme på kalde dager.

Pris: Prisen på jakthansker kan variere betydelig, fra rimelige alternativer til høyprishansker. Selv om det kan være fristende å gå for de billigste alternativene, er det viktig å huske at kvalitet ofte koster. Investering i et par høykvalitetshansker kan bety at de varer lenger og gir bedre komfort og beskyttelse.

Brukeranmeldelser: Det kan også være nyttig å lese anmeldelser fra andre brukere før du kjøper jakthansker. Disse anmeldelsene kan gi deg verdifull innsikt i hanskens ytelse, komfort og holdbarhet i det virkelige liv. De kan også hjelpe deg med å identifisere eventuelle vanlige problemer eller mangler ved produktet.

Så når du velger jakthansker, husk å ta hensyn til dine personlige behov og preferanser.

beste jakthansker
Beste Jakthansker

Ta vare på jakthanskene

Å ta vare på jakthanskene dine er avgjørende for å sikre at de leverer optimal ytelse og varer så lenge som mulig. Her er en mer detaljert guide:

Rengjøring: Etter hver jakt, bør du fjerne overfladisk smuss og skitt fra hanskene dine. Bruk en myk børste eller en klut for å børste bort løst smuss. For mer inngrodd skitt, kan du forsiktig vaske hanskene med lunkent vann. Det er viktig å unngå bruk av sterke såper, blekemidler eller andre kjemikalier som kan skade stoffene og materialene i hanskene.

Tørking: Når hanskene er rene, er det viktig å la dem tørke ordentlig. Fuktighet kan føre til mugg og lukt, og kan også skade materialet over tid. La hanskene tørke naturlig ved romtemperatur, og unngå direkte sollys eller varmekilder som radiatorer, da disse kan få materialet til å tørke ut og sprekke.

Vanntetting: Selv om mange jakthansker kommer med vanntett belegg eller materiale, kan denne beskyttelsen bli svekket over tid. Påfør en vanntett spray eller behandling til hanskene dine etter behov for å opprettholde deres motstand mot regn og fuktighet.

Oppbevaring: Når hanskene dine ikke er i bruk, bør de oppbevares på et tørt, ventilert sted. Dette vil bidra til å forhindre oppbygging av fuktighet, som kan forårsake mugg og lukt. Unngå å oppbevare hanskene i direkte sollys, da dette kan føre til at materialet tørker ut.

Inspeksjon og vedlikehold: Regelmessig sjekk hanskene dine for tegn på slitasje eller skade. Små hull eller rifter kan ofte repareres med litt sying, mens større skader kan kreve profesjonell reparasjon eller erstatning av hanskene.

Ved å følge disse trinnene, kan du bidra til å sikre at jakthanskene dine gir deg mange sesonger med komfortabel og effektiv bruk.

Redaksjonen

Jaktreview.no

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Hva er de viktigste faktorene å vurdere når man kjøper jakthansker?

Når du kjøper jakthansker, bør du vurdere materialer, vind- og vanntetthet, størrelse og passform, design, pris og brukeranmeldelser. Du bør velge hansker som passer til dine personlige behov og preferanser.

Hvilke materialer er best for jakthansker?

Det finnes ingen «beste» materiale for jakthansker da det avhenger av dine personlige behov. Lær er kjent for sin slitestyrke, mens syntetiske materialer som nylon eller polyester er lette og tørker raskt. Fleece gir god isolasjon for kaldt vær.

Hvordan velger jeg riktig størrelse på jakthansker?

For å velge riktig størrelse på jakthansker, må du måle hånden din nøye. De fleste produsenter gir størrelsestabeller som du kan bruke som referanse.

Er det nødvendig med vind- og vanntette jakthansker?

Hvis du planlegger å jakte i kalde og fuktige forhold, kan det være lurt å investere i vind- og vanntette jakthansker for å holde hendene tørre og varme.