Turbukse

Turbukse best i test 2024

Beste Turbukse 2024

Turbukse er et uunnværlig plagg for enhver friluftsentusiast. Enten du skal vandre i fjellene, gå en tur i skogen, eller ta deg en fottur langs kysten, vil en god turbukse bidra til å gjøre opplevelsen bedre. Disse buksene er designet for å tåle varierte værforhold og tøffe terreng, samtidig som de tilbyr komfort og bevegelsesfrihet. Moderne turbukser kombinerer funksjonalitet med stil, og kommer i et bredt utvalg av materialer og passformer for å møte de spesifikke behovene til hver enkelt bruker. Fra lettvektsmodeller for varme sommerdager til isolerte varianter for kaldere klima, er det en turbukse for enhver situasjon. Med teknologiske fremskritt innen tekstilindustrien blir disse buksene stadig mer avanserte, og tilbyr egenskaper som vannavvisende overflater, pusteevne, og slitestyrke. Her finner du de beste turbukse

RVRC Rambler Lightweight Pro Pants
Pris 1400 kr

RVRC Rambler Lightweight Pro Pants

RevolutionRace har etablert seg som et merke kjent for å kombinere funksjonalitet med stilige design i sine friluftsklær. Deres RVRC Rambler Lightweight Pro Pants er intet unntak, og etter å ha prøvd dem selv, er jeg imponert over hvor godt de presterer under varierte forhold.
Buksestoffet er en blanding av 65% resirkulert polyester og 35% bomull på visse partier, med tillegg av resirkulert polyamid og elastan for strekk og bevegelighet. Denne sammensetningen tilbyr det beste fra begge verdener – holdbarhet og komfort med miljøvennlighet i tankene.
Brukserfaringen med Rambler Lightweight Pro Pants har vært utmerket. De er utrolig komfortable takket være det lettvektige materialet og 4-veis-stretch, som virkelig lar deg bevege deg fritt uten restriksjoner. Ventilasjonsåpningene langs lårene er geniale for lengre turer eller aktiviteter som får opp varmen, da de effektivt slipper ut overskuddsvarme og holder deg kjølig.
I forhold til konkurrerende produkter, står RVRC Rambler Lightweight Pro Pants ut for sin allsidighet og gjennomtenkte funksjoner som justerbare mansjetter og midje, samt flere praktiske lommer inkludert en dedikert mobillomme. DWR-behandlingen som gjør buksen ekstra vannavstøtende, er også et stort pluss.
Ytterligere fordeler inkluderer bruken av resirkulerte materialer som bidrar til et mer bærekraftig valg. Det formsydde kneet og forsterkede benåpninger tåler røff bruk, noe som øker buksens levetid.
Kundeanmeldelsene speiler min egen positive erfaring, med en solid score på 4.8 av 5.0. Brukere roser buksens komfort, funksjonalitet, og ikke minst, dens evne til å takle ulike værforhold så vel som tøffe terreng.
Sammenfatningsvis, RVRC Rambler Lightweight Pro Pants representerer et toppvalg for den eventyrlystne. Med sin høye kvalitet, fleksibilitet og innovative egenskaper, setter de en ny standard for hva man kan forvente av turbukser.

vår vurdering

Pris
RVRC GP Pro Zip-off Pants
Pris 1400 kr

RVRC GP Pro Zip-off Pants

RVRC GP Pro Zip-off Pants er laget av et slitesterkt materiale som består av 65% polyester og 35% bomull. Dette gir buksene en robust følelse samtidig som de beholder en god pusteevne og komfort. Det som virkelig skiller disse buksene fra mengden, er imidlertid deres zip-off-funksjon som lar deg enkelt konvertere dem til shorts, noe som er ideelt for variabelt vær og temperaturforhold. Å bruke disse buksene har vært en fantastisk opplevelse. De tilbyr en utmerket balanse mellom beskyttelse mot elementene og fleksibilitet, takket være det stretchy materialet i nøkkelområder og ventilasjonsåpningene med glidelås. Jeg satte spesielt pris på de mange gjennomtenkte lommene som tilbyr praktisk oppbevaring på turer.
Fordelene med RVRC GP Pro Zip-off Pants inkluderer deres allsidighet og høye funksjonalitet, som gjør dem til et utmerket valg for alt fra dagsturer til lengre ekspedisjoner. Den vannavvisende behandlingen er også et pluss, som holder deg tørr under milde regnbyger.
Basert på kundeanmeldelser og min egen erfaring, vil jeg gi RVRC GP Pro Zip-off Pants en imponerende score på 4.8 av 5.0. Kunden skryter av buksens holdbarhet, komfort og spesielt den praktiske zip-off-funksjonen. De fremhever også hvor godt buksene passer til forskjellige aktiviteter og værforhold, noe som gjør dem til et solid valg for enhver friluftsaktivitet.

vår vurdering

Pris
RVRC Prime Stretch Pants
Pris 1200 kr

RVRC Prime Stretch Pants

Jeg har nylig hatt gleden av å teste ut RVRC Prime Stretch Pants for herrer, og min opplevelse har vært utrolig positiv. Fra det øyeblikket jeg tok på meg buksene, var det klart at de var designet med både komfort og funksjonalitet i tankene.
Prime Stretch Pants er laget av en høykvalitets blanding av polyester (93%) og elastan (7%), som gir en fantastisk balanse mellom holdbarhet og fleksibilitet. Dette materialet sikrer at buksene føles lettvektige og behagelige, samtidig som de tilbyr den nødvendige motstandskraften mot slitasje som kreves av friluftsaktiviteter. Fordelene med disse buksene er mange. Den primære fordelen jeg la merke til, var den utrolige bevegelsesfriheten de tilbyr. Uansett aktivitet – være seg vandring, klatring eller camping – tillot buksenes stretchy materiale meg å bevege meg fritt uten restriksjoner. I tillegg er buksene utstyrt med ventilasjonsglidelåser som er strategisk plassert for optimal luftstrøm, noe som er en stor fordel under varmere dager eller mer intensive aktiviteter. Et annet høydepunkt er de mange funksjonelle lommene, inkludert lårlommer med glidelås, som er perfekte for å oppbevare mindre gjenstander sikkert mens du er på farten. Disse detaljene viser tydelig hvordan RVRC har tenkt på brukerens behov ved design av Prime Stretch Pants.
Når det kommer til kundetilbakemeldinger, står det tydelig at jeg ikke er alene om å sette pris på kvaliteten og funksjonaliteten til Prime Stretch Pants. Med en sterk kundevurdering på 4.7 av 5.0 stjerner, er det tydelig at disse buksene har møtt – og overgått – forventningene til mange. Kunder roser spesielt buksenes komfort, fleksibilitet og slitestyrke, noe som bekrefter min egen positive erfaring.

vår vurdering

Pris
Fjällräven Abisko Midsummer Trousers M Regular Shark Grey-Super Grey
Pris 2200 kr

Fjällräven Abisko Midsummer Trousers M Regular Shark Grey-Super Grey

Fjällräven, et merke med solid rykte for høykvalitets friluftsutstyr, har levert nok et imponerende produkt med sine Abisko Midsummer Trousers M Regular i fargene Shark Grey-Super Grey. Etter å ha brukt disse buksene selv, er jeg klar til å dele mine inntrykk.
Bukserne er produsert av Fjällrävens egne G-1000 Air Stretch stoff (65% polyester og 35% bomull), noe som gjør dem utrolig lett og pustende, perfekt for varme sommerdager og aktive turer. De har også en robust konstruksjon som ikke går på kompromiss med bevegeligheten, takket være den smarte blandingen av materialer.
Å bruke disse buksene føles nesten som å ikke ha på seg noe i det hele tatt, så lett og luftig er de. Ventilasjonen er overlegen, med strategisk plasserte nettingpaneler som gjør at du holder deg kjølig selv under intens aktivitet. Jeg ble spesielt imponert over hvor godt de tilpasset seg kroppen uten å stramme eller begrense bevegelsen min.
I sammenligning med konkurrerende produkter, tilbyr Abisko Midsummer Trousers en overlegen kombinasjon av lettvekt, holdbarhet og brukervennlighet. De mange lommene, inkludert en sikkerhetslomme, er både praktiske og diskret integrert i designet. Den justerbare benlengden er en annen fordel som gir ekstra fleksibilitet i forskjellige miljøer.
Fordelene med disse buksene stopper ikke ved det fysiske produktet. Fjällrävens engasjement for bærekraft reflekteres i valget av materialer, og det er en trygghet å vite at man støtter miljøvennlige praksiser ved kjøp av dette produktet. Kundeanmeldelsene jeg har sett for disse buksene har vært overveiende positive, noe som speiler min egen erfaring. På en skala fra 1 til 5, ville jeg rangere dem 4.7, basert på deres ytelse, komfort og miljøhensyn.

vår vurdering

Pris
RVRC Nordwand Pro Pants
Pris 1400 kr

RVRC Nordwand Pro Pants

Fra første stund jeg tok på meg Nordwand Pro Pants, var det tydelig at buksene er designet med brukerens komfort og bevegelighet i tankene. De fireveis stretchpanelene over setet, hoftene og knærne, sammen med det bøyde kne-designet, ga uovertruffen bevegelsesfrihet – et must når man utforsker ulendt terreng. Den ekstra ventilasjonen på lårene var også en game-changer under lengre turer, der evnen til å regulere kroppstemperaturen raskt ble verdsatt. Turbuksene er produsert av en blanding av polyester (65%) og bomull (35%) for hovedmaterialet, med tillegg av polyamid (94%) og elastan (6%) for de stretchy områdene. Denne sammensetningen sikrer både holdbarhet og fleksibilitet. Med en vekt på 620g i størrelse Medium, føles disse buksene robuste uten å være tunge eller begrensende. Når det kommer til ytelse, skiller Nordwand Pro Pants seg ut. Den DWR-behandlede overflaten sammen med forsterkninger i bomullskanvas gjør buksene både vindtette og vannavstøtende, et klart plusspunkt sammenlignet med mange konkurrenter. De justerbare benåpningene og støvlehakene er også praktiske detaljer som forbedrer brukeropplevelsen.
Kundeanmeldelser taler sitt tydelige språk; med en imponerende rating på 5 stjerner fra 21250 personer, er det klart at jeg ikke er alene om å verdsette kvaliteten og funksjonaliteten til Nordwand Pro Pants. Det er sjeldent å se en så overveldende positiv mottagelse, noe som ytterligere beviser at disse buksene er et utmerket valg for alle som tar friluftslivet seriøst.

vår vurdering

Pris
Norrøna falketind flex1 heavy duty Pants Rosin
Pris 2500 kr

Norrøna falketind flex1 heavy duty Pants Rosin

Norrøna er et anerkjent merke innen friluftsutstyr som er kjent for sin høye kvalitet og sitt fokus på bærekraft. Jeg har nylig hatt gleden av å prøve Norrøna falketind flex1 heavy duty Pants i fargen Rosin, og her er mine inntrykk.
Disse buksene er laget med Norrønas velkjente flex1-stoff, en blanding som prioriterer både robusthet og fleksibilitet. Materialets sammensetning gir en utmerket balanse mellom pusteevne og vindmotstand, noe som gjør buksen ideell for varierte værforhold og tøffe aktiviteter ute i naturen.
Å bruke falketind flex1 heavy duty Pants er en absolutt glede. Den første tingen jeg la merke til var hvor bevegelige buksene er, til tross for deres «heavy duty»-betegnelse. Dette, kombinert med buksens slitestyrke, ga meg stor tillit under bruk i krevende terreng. Buksen føles lett og komfortabel, selv over lengre perioder, og justeringsmulighetene rundt liv

vår vurdering

Pris

Slik gjorde vi testen

Vi har hovedsakelig sett på og sammenlignet disse punktene

  • Materialkvalitet
  • Slitestyrke
  • Komfort
  • Pris

I vår omfattende testing og sammenligning av turbukser har vi benyttet en detaljert metodikk for å sikre pålitelighet og relevans i våre anbefalinger. Først samlet vi inn et bredt spekter av turbukser fra ledende merker innenfor friluftsutstyr. Deretter evaluerte vi hvert par basert på flere nøkkelkriterier, inkludert materialkvalitet, slitestyrke, komfort, bevegelsesfrihet, vann- og vindresistens, samt ekstra funksjoner som ventilasjonsåpninger og lommekonfigurasjon. For å teste buksenes ytelse under realistiske forhold, ble de brukt i ulike utendørsaktiviteter – fra fjellturer og skogsvandringer til bruk i variert klima. Vi tok også hensyn til brukerfeedback og anmeldelser for å få innsikt i langtidsholdbarheten og brukernes generelle tilfredshet. Denne grundige tilnærmingen sikret at vår sammenligning og de endelige anbefalingene gir et helhetlig bilde av hva hver turbukse har å tilby, slik at våre lesere kan ta velinformerte valg basert på deres spesifikke behov og preferanser.

Test turbukse

sammenligning av Turbukse

Her kan du enkelt sammenligne alle produkter som vi har valgt å se nærmere på. Du bør alltid sammenligne og lese anmeldelser før du kjøper. Spesielt hvis det er litt dyrere produkter.

ProduktPrisVurderingTil butikk
RVRC Rambler Lightweight Pro Pants1300 kr4,8/5Best pris
RVRC GP Pro Zip-off Pants1300 kr4,8/5Best pris
RVRC Prime Stretch Pants1200 kr4,7/5Best pris
Fjällräven Abisko Midsummer Trousers M Regular Shark Grey-Super Grey2200 kr4,6/5Best pris
RVRC Nordwand Pro Pants1400 kr4,6/5Best pris
Norrøna falketind flex1 heavy duty Pants Rosin2500 kr4,6/5Best pris
kjøpsguide Turbukse

kjøpsguide Turbukse

Å velge riktig turbukse er essensielt for enhver friluftsentusiast. En god turbukse balanserer mellom slitestyrke, komfort, og funksjonalitet, sikrer at du kan nyte naturen under alle tenkelige forhold. Denne utvidede guiden tar for seg alt du trenger å vite for å gjøre et informert valg.

Materiale og Teknologi

Materialets egenskaper er avgjørende for turbuksens funksjonalitet. Softshell-bukser er populære for deres fleksibilitet og komfort, ideelle for tørre, kjølige forhold. De er ofte laget av en kombinasjon av polyester og spandex, som gir god bevegelighet og noen grad av vannavvisende egenskaper.

For våtere og mer uforutsigbare forhold, kan hardshell-bukser med en fullt vanntett membran som Gore-Tex være det beste valget. Disse buksene er designet for å holde deg tørr, selv under kraftig nedbør, men kan ofre noe pusteevne for fullstendig vanntetthet.

Teknologien bak disse materialene har også kommet langt, med funksjoner som DWR-behandling (Durable Water Repellent) som legger til ekstra vannavstøtende egenskaper uten å påvirke stoffets pusteevne.

Passform og Komfort

En turbukse skal sitte bekvemt uten å begrense bevegelsen din. Moderne turbukser kommer i en rekke passformer fra slim-fit til regular, og det er viktig å prøve flere modeller for å finne den som passer best for din kroppsform og bevegelsesmønster.

Mange modeller tilbyr justerbare elementer som beltestropper, stretchpaneler eller justerbare ankelstrammer, noe som lar deg tilpasse passformen ytterligere. Komfort går hånd i hånd med funksjonalitet, så det å finne en bukse som føles riktig er nøkkelen til en god tur.

Ventilasjon

God ventilasjon er kritisk, spesielt under fysisk krevende aktiviteter eller i varmere klima. Mange turbukser kommer med zip-ventilasjon på lårene eller andre strategiske steder, som lar deg slippe ut overflødig varme uten å eksponere huden for elementene. Denne funksjonen kan være avgjørende for å opprettholde riktig kroppstemperatur gjennom hele turen.

Slitestyrke

Turbukser møter mange utfordringer, fra skarpe fjellkanter til tett underskog. Det er her materialvalg og design virkelig teller. Se etter bukser med forsterkede paneler på utsatte steder som knærne og baken. Noen bukser benytter også rip-stop stoffer for å forhindre at små rifter blir til store problemer.

Ekstra Funksjoner

Detaljene kan gjøre en stor forskjell. For eksempel, lommer med glidelås er praktiske for å sikre små gjenstander, mens innebygde gamasjer kan hindre snø og smuss i å komme inn i skoene dine. Konvertible turbukser med avtagbare ben gir fleksibilitet til å tilpasse seg varierende temperaturer og forhold.

Pris og Merke

Når det kommer til turbukser, viser erfaring at du ofte får det du betaler for. Investering i et anerkjent merke kan gi bedre kvalitet og lengre levetid. Det er likevel viktig å sammenligne funksjoner og priser for å finne beste mulige verdi.

Brukervurderinger

I dagens digitale verden er det lett å søke opp brukervurderinger og erfaringer. Disse kan gi verdifull innsikt i hvordan buksen fungerer i real-life scenarioer, og kan hjelpe deg å unngå vanlige feilkjøp.

Når alt kommer til alt, å finne den perfekte turbuksen er en personlig reise. Den rette buksen vil ikke bare passe godt, den vil føles som en forlengelse av deg selv mens du utforsker det store utendørs. Med denne guiden håper vi du føler deg bedre rustet til å ta et informert valg som vil berike dine fremtidige eventyr.

Beste turbukse
Beste Turbukse

Slik tar du vare på turbuksene dine

Å ta godt vare på turbuksen din er essensielt for å bevare funksjonaliteten og forlenge levetiden. Her er noen tips for hvordan du best tar vare på dine turbukser:

Vask
Følg Vaskeanvisningen: Sjekk alltid vaskeanvisningen på turbuksen før vasking. De fleste kan vaskes i maskin, men det er viktig å følge spesifikke temperaturanbefalinger for å unngå skade.
Bruk Tekstilvennlig Vaskemiddel: Velg et mildt vaskemiddel beregnet for tekniske tekstiler. Unngå blekemidler og tøymykner da disse kan bryte ned materialets egenskaper.
Lukk Alle Glidelåser: For å unngå at glidelåser henger seg fast eller skader andre plagg, lukk alle glidelåser og borrelåsfester.

Tørking
Lufttørking: Turbukser tørker best når de lufttørkes. Unngå direkte varmekilder som sollys eller radiatorer da dette kan skade materialene.
Unngå Tørketrommel: Med mindre vaskeanvisningen spesifikt sier at det er greit, unngå å bruke tørketrommel ettersom høy varme kan forringe stoffets kvalitet og vanntett behandling.

Impregnering
Vedlikehold av Vannavvisende Overflate: Etter flere vask kan den vannavvisende overflaten (DWR-behandlingen) på buksen begynne å falme. Dette kan gjenopprettes ved å bruke en spray-on eller wash-in impregnering spesielt designet for tekniske tekstiler.

Oppbevaring
Unngå Fuktige Områder: Oppbevar turbuksen på et tørt og ventilert sted. Fuktighet kan føre til muggdannelse og uønskede lukter.
Heng Opp Buksen: For å bevare formen og forhindre rynker, heng opp buksen når den ikke er i bruk.

Generelle Vedlikeholdstips
Reparsjon ved Skader: Ved riper eller små hull, benytt reparasjonskitt spesifikt designet for friluftsklær for å forsegle skaden og hindre videre utfordringer.
Rens Skånsomt: For vanskelige flekker, forsøk å fjerne disse med en myk klut og mildt, såpevann før vask. Hard rubbing kan skade stoffets ytre lag.
Les Instruksjonene Nøye: Noen bukser har spesielle behandlinger eller materialer som krever ekstra forsiktighet. Det er viktig å alltid lese og følge produsentens anbefalinger.

Ved å følge disse enkle stegene, bidrar du til å sikre at dine turbukser holder seg i topp stand år etter år, klar for nye eventyr i det fri.

Redaksjonen

Jaktreview.no

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Kan jeg vaske turbuksen i vanlig vaskemiddel?

Det anbefales å bruke et mildt vaskemiddel beregnet på tekniske tekstiler for å ikke skade materialets funksjonalitet. Vanlige vaskemidler kan inneholde stoffer som bryter ned materialets vannavvisende egenskaper.

Er det trygt å tørke turbuksen i tørketrommelen?

Sjekk alltid vaskelappen på din turbukse før du tørker den. Noen turbukser kan tåle tørketrommel på lav varme, men ofte anbefales lufttørking for å beskytte buksenes materiale og vannavvisende behandling.

Hvordan opprettholder jeg buksens vannavvisende egenskap?

Etter en tid kan den vannavvisende overflaten (DWR) miste sin effektivitet. Dette kan fornyes ved å påføre en impregneringsspray eller impregneringsvask spesielt designet for yttertøy etter vask.

Kan turbukser brukes hele året?

Ja, mange turbukser er designet for å være allsidige nok til bruk i forskjellige klima. For kaldere vær finnes det modeller med isolasjon, mens lettere, mer pustende bukser passer bedre for sommerbruk. Det er også turbukser med avtagbare ben som enkelt kan omformes til shorts for ekstra fleksibilitet.